Cursuri de înot

Într-o oră de înot poți dobândi un stil de viață sănătos

Cursurile de înot se adresează copiilor de toate vârstele, dar și adulților. Înscrierea copiilor la cursurile de inițiere se va face numai cu prezența avizului medical, eliberat de medicul de familie, din care să reiasă faptul că sunt apți de efort fizic și nu prezintă alte boli infecto-contagioase.

  • inițiere copii
  • inițiere adulți
  • aqua bebe
  • aqua gym

Cum se desfăşoară o şedinţă de înot

Ședința de înot depinde, în principiu, de stadiul de învățare, etapele de pregătire în care ne aflăm și, de asemenea, de obiectivele  fiecărei etape de antrenament. Sunt mai mulți pași pe care un instructor trebuie să îi urmeze de-a lungul unei sedințe obișnuite. Primul, în acest caz, îl ocupă încălzirea (pregătirea pentru efort) și precizăriile privind lecția de antrenament.  Încălzirea în vederea exercițiilor se poate realiza, parțial, pe uscat, cu ajutorul rotirilor de brațe și a extensiilor. Încălzirea în apă se poate realiza înotând și apoi, avansând numai cu picioarele sau cu brațele pe o anumită distanță. Partea fundamentală prevede realizarea obiectivelor stabilite prin planificările pentru lecția respectivă. Aici se efectuează învățarea  și perfecționarea procedeelor (craul, spate, bras, fluture), repetările pentru dezvoltarea calităților motrice specifice înotului (viteză și rezistență) și verificări în funcție de nivelul de pregătire (inițiere, consolidare, perfecționare). Încheierea sau revenirea organismului după efort cuprinde toate măsurile necesare restabilirii organismului după efort: jocuri atractive, baie liberă, etc.

Înotul aduce numeroase beneficii în rândul celor care îl practică. Printre cele mai importante sunt:

– dezvoltă calitățile motrice ale corpului și îmbunătațește rezistența fizică;
– dezvoltă calități precum viteza, îndemânarea, rezistența și forța;
– dezvoltă rezistența fizică și îmbunătățește aparatul cardio-respirator. Totodată stimulează pofta de mâncare a copilului și îl ajută săi aibă un somn liniștit;
– înotul contribuie la dezvoltarea armonioasă a corpului și poate fi practicat ușor și de către copii care nu au o condiție foarte bună și cărora, de obicei, nu prea le place mișcarea. Înotul formează șolduri înguste și dezvoltă un spate lat.

Avantajele înotului sunt multiple:

– capacitate de ritmicizare;
– capacitate de reacție;
– însușirea și dezvoltarea unor abilități psihomotrice și aplicativ-utilitare;
– dezvolarea echilibrului și a supleții articulare;
– dezvoltarea fizică corectă și educarea ținutei corporale;
– formarea unor conduite perceptive-motrice;
– orientare spațio-temporală;
– capacitate de combinare și de cuplare a mișcărilor etc.

Înotul nu este costisitor

De asemenea, cei care suferă de o greutate peste media lor, prin înot sportul se face mai ușor, apa preluând o mare parte din greutatea lor. Spre deosebire de alte sporturi, înotul nu prezintă o investiție financiară foarte mare. Echipamentul nu este costisitor, iar prețurile cursurilor sunt accesibile. Cei care își doresc să învețe tainele înotului la Aqua Valahia Târgoviște au nevoie de un costum de baie, cască, ochelari de înot și dopuri pentru urechi. Înotul își oferă un excelent antenament cardiovascular și de asemenea îți tonifică musculatura, te ajută să slăbești și îți fortifică plămânii.

Practicând înotul îți vei îmbunătăți cu adevărat viața!