Recuperare fizică

Dacă ai probleme de sănătate iar medicul ți-a spus că înotul îți face bine, și recuperarea în mediul acvatic te va ajuta, nu mai pierde timpul! Asociația Sport Club Aqua Valahia Târgoviște, prin instructorul Simona Gabrian, te va ajuta să îți revii mai repede printr-un program de exerciții cu diverse materiale plutitoare, pentru întărirea musculaturii în zonele afectate. Recuperarea fizică prin înot sau hidrotherapia reprezintă baza recuperării medicale, una din principalele forme de refacere a funcțiilor diminuate în urma unor boli sau traumatisme. Efectele fiziologice sunt multiple, mai ales pentru cei care practică sistematic folosirea înotului ca mijloc terapeutic în recuperare, boli organice sau funcționale. În primul rând vom aminti despre hidrotherapie indicată în cazuri de insuficiențe respitarorii, deficiențe fizice toracice, distoniile neuro-vegetative, etc.

Un alt domeniu în care înotul apare ca un mijloc apreciat este cel al tratării unor deficiențe fizice ale coloanei (cifoze, scolioze), deficiențe de postură specifice actualei generații tinere, De asemenea, înotul este indicat în recuperări post-traumatice (entorse, rupturi musculare, fracturi, hernii de disc și altele).

Înotul rămâne unul dintre mijloacele importante pe care medicina în general îl recomandă tuturor oamenilor, atât celor sănătoși (prevenire), cât și celor afectați de anumite disfuncțiuni.

Așadar, încă o pledoarie sinceră și importantă pentru a vă determina să tratați subiectul înot cu maximă atenție. În el stă starea de sănătate a societății noastre sau a unor oameni care sunt diagnosticați cu diverse deficiențe.

ACS Aqua Valahia te așteaptă în orice perioadă a anului, la Complexul Turistic de Natație și la piscina Hotelului King din Târgoviște pentru o recuperare medicală cât mai efiecientă. Înscrieri se fac zilnic la numărul de telefon 0763659632 sau la adresa de mail simona.gabrian@yahoo.com.